Εγκυμοσύνη

Αν καταναλώνετε αλκοόλ κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης το αλκοόλ διαπερνά τον πλακούντα και μπαίνει στο αίμα του εμβρύου. Καθώς το έμβρυο συνεχίζει να αναπτύσσεται χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να διασπάσει το συκώτι του το αλκοόλ, εκθέτοντας πιθανώς τα όργανα και τους ιστούς του στο αλκοόλ. Καθώς δεν έχει οριστεί ασφαλές επίπεδο κατανάλωσης αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η καλύτερη συμβουλή για τις εγκύους ή για όσες γυναίκες σχεδιάζουν να συλλάβουν είναι να μην καταναλώνουν αλκοόλ.

Τους πρώτους τρεις μήνες της εγκυμοσύνης, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ μπορεί να βλάψει τα αναπτυσσόμενα όργανα του εμβρύου και το νευρικό σύστημα. Η συνεχής υπερβολική κατανάλωση για τους επόμενους έξι μήνες μπορεί να έχει επιπλέον επιδράσεις όπως καθυστέρηση της ανάπτυξης, που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα συμπεριφοράς καθώς και σωματικά προβλήματα όταν γεννηθεί το παιδί.

Μια καλή διατροφή, καλές ποσότητες υγρών, αποχή από το κάπνισμα και το αλκοόλ κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης παρέχουν ένα υγιές περιβάλλον στο αγέννητο παιδί.